Image by Maarten van den Heuvel

Ons product

De ambachtelijke spicy variant van de Içli köfte is een tussendoortje met meerdere voordelen. Waarom je ervoor zou moeten kiezen, vraag je je af? Deze snack bevat geen additieven, E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen én is halal. Dit maakt het een gezonder alternatief dan één van de huidige fastfood opties. De ideale keuze wanneer je iets meer stil wil staan bij wat je eet en je diversiteit zoekt binnen je eetpatroon. Gebaseerd op oma’s geheime recept, is deze unieke versie van het al eeuwenoude Turkse vleesgerecht de perfecte optie als snack of tussendoortje.

 

Ingrediënten

Bulur.jpg

Bulgur

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. Het heeft een licht notige smaak en wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken.

Halal.jpg

Halal

Het gebakken rundergehakt dat wij gebruiken is volgens de islamitische wetten bereid, oftewel halal. Hier hechten wij veel waarde aan.

Geheim ingredient.jpg

Geheim ingrediënt

Dit heerlijke recept komt uit oma’s keuken. Om de unieke smaak te beschermen, houden we het laatste, geheime ingrediënt voor onszelf. En dát maakt de Içli köfte zo speciaal.

Ei.jpg

Ei

Het ei heeft meerdere voordelen. Het is een goed eiwitbron en bevat vitamine A, B12, foliumzuur en D. Ook zit er ijzer in. Wij gebruiken ei om alle ingrediënten in de Içli köfte te binden en te laten rijzen.

Specerijen.jpg

Specerijen

Wij gebruiken diverse specerijen om de Içli köfte nét wat meer smaak te geven. Dit uiteraard zonder extra toevoegingen.

Griesmeel.jpg

Griesmeel

Dit is grof gemalen tarwe, spelt, mais of rijst. De griesmeel van durumtarwe wordt veel gebruikt om te bakken. Wij gebruiken dit in onze Içli köfte, maar er worden ook brood, koekjes en cakes van gemaakt.

UI.jpg

Ui

Ui zorgt voor een gezond hart, het behouden van sterke botten en geven een energieboost. Overigens is een gerecht zonder ui gewoon niet compleet!